Nu ook Capoeira bij CHOKU

In samenwerking met het Jeugd team kan je nu ook Capoeira lessen volgen bij Choku!

Capoeira is een veelzijdige Braziliaanse vechtsport. Het is een spel van aanval en verdediging met acrobatie en zeer veelzijdige bewegingen en trappen. Je krijgt meer controle over je lichaam, je wordt sterker, je lichamelijke conditie wordt opgebouwd of vergroot, je wordt leniger en je vergroot je balans. Capoeira wordt gespeeld op live muziek, tijdens de lessen wordt er ook aandacht besteed aan de muziek en het leren bespelen van de instrumenten. Capoeira is voor iedereen; jong en oud, jongens en meisjes!

De lessen bij Choku gym:
6-12 jaar woensdag 15:00-16:00 uur
12 + woensdag 16:00-17:00 uur
Meer info: www.capoeiramalungos.nl

Lekker gedraaid tijdens de Pepper Cup, Zwolle

Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar Zwolle voor de eerste Pepper Cup.

 

Omdat het de eerste is dat dit toernooi is georganiseerd wisten we niet wat we konden verwachten. We hebben dan ook een kleine selectie meegenomen met een mix van minder ervaren tot zeer ervaren karateka’s om zo een goed beeld te krijgen van dit toernooi.

 

Lyna moest als eerste beginnen.

Lyna stond zelfverzekerd op de mat. De eerste  partij tegen de tegenstander van Kanamju won ze overtuigend. De tweede partij moest Lyna tegen Kayleigh (Unity)  die de eerste partij met 9-0 won binnen half minuut. Lyna was gewaarschuwd.

Lyna zocht gelijk de aanval en was super scherp. De wedstrijd won ze met 5-2.

In de finale moest Lyna weer spelen tegen een tegenstander van Kaliber. Olivia en Lyna  waren aan elkaar gewaagd. De wedstrijd eindigde in 0-0. Helaas gingen de vlaggen naar Olivia. Lyna behaalde een mooie zilveren plak.

Lina begon haar eerste wedstrijd stroef. Ze won weliswaar maar moest wat scherper zijn om verder te kunnen in het toernooi. De twee volgende wedstrijden won ze overtuigend.

In de finale was Lina weer minder scherp en verloor met 1-0. Lina behaalde zilver.

Riham en Lamis moesten samen in de zware poule van -12 jaar. Voor Riham was  het haar eerste wedstrijd in deze poule. Riham begon sterk en won overtuigend haar eerste wedstrijd.

In de tweede wedstrijd was de tegenstander van Riham net ietsje scherper en ondanks dat Riham vocht voor wat ze waard was verloor ze.

In de herkansing voor de derde plek vocht Riham uitstekend en pakte ze het brons!

Lamis begon ook sterk aan de wedstrijd en won haar eerste partij overtuigend maar helaas wist ze dit in de tweede ronde niet vast te houden en verloor ze deze. Lamis herpakte ze zich en ging er vol voor in haar partij om het brons en pakte deze!

 

Samy begon uitstekend en won zijn eerste wedstrijd met 6-0. In zijn tweede wedstrijd liep hij tegen een achterstand van 1-0. De wedstrijd eindigde in 2-2 maar de winst ging naar zijn tegenstander. De eerste wedstrijd van de herkansing won Samy. In zijn tweede herkansing raakte hij zijn focus kwijt en kon hij zich niet meer herpakken. Een leermoment voor Samy.

 

Simla en Chiara begonnen in de grote en zware poule. Chiara begon uitstekend en won de eerste 4 wedstrijden overtuigend. In de halve finale kon ze haar “flow” niet vasthouden en verloor haar wedstrijd. De laatste herkansing voor brons was Chiara uit haar ritme en de scherpte was weg.

Helaas geen prijs voor Chiara.

 

Simala had er zin in en zat prima in haar vel, lette goed op het advies van de coaches en bleef gericht op haar taak onderweg naar de finale. In de finale kon het beide kanten op gaan en helaas voor Simla betekende dit net geen goud maar wel zilver met een gouden randje!

 

In de middageditie begon Denzel sterk en won zijn eerste wedstrijd overtuigend. In de halve finale was het aan de scheidsrechters om de winnaar aan te wijzen en voor Denzel betekende dit dat hij zich kon opladen voor de bronzen finale. Dit deed Denzel uitstekend en mocht met Brons het podium op.

Als laatste waren het Leroy en Hamza. Voor Hamza was het een hele nieuwe ervaring en kan hij ondanks zijn verlies partij terugkijken op een prima toernooi waar hij een mooie stap vooruit heeft gezet.

Als laatste dan Leroy. Leroy stond in de eerste wedstrijd snel 1-0 achter maar dat was meer omdat hij even niet scherp was .. In het vervolg van de wedstrijd kwam hij scherp terug en won uiteindelijk 8-1. In zijn tweede partij liep het goed maar moest hij toch een voorsprong uit handen geven. Het uiteindelijke brons was een mooi en terecht resultaat.

(Helaas missen we hier een foto .. 🙁 )

 

Wij kunnen alleen terugkijken op een geslaagde dag met veel hoogtepunten maar ook met veel leerpunten.

Coaches en meegereisde fans bedankt voor de leuke dag.

Lyna Goud, Samy Brons bij 6e Rhein Shiai!

Wij zijn dit weekend met een kleine delegatie van 2 karatekas afgereisd naar Mayen voor de 6de Rhein Shiai toernooi.
Omdat het een Round Robin toernooi is, stond vast dat de deelnemers meerdere partijen gingen draaien.
De opdracht voor onze karateka’s was hierop afgestemd namelijk, het opdoen van ervaring ..

Voor Lyna was dit toernooi haar eerste buitenlandse ervaring.
Lyna kreeg als opdracht zoveel mogelijk de verschillende technieken toe te passen.
In de eerste ronde moest Lyna 5 partijen draaien. De eerste 2 partijen was ze super scherp en won ze beide partijen vroegtijdig met een scoreverschil van 8 punten. De tegenstander in de derde partij was ietsje scherper en won de wedstrijd met 1 punt verschil. Lyna herpakte zich in de resterende 2 wedstrijden en won deze ook overtuigend.
Lyna eindigde als tweede in haar poule. In de halve finale liet Lyna duidelijk zien dat ze alleen voor de winst naar Duitsland ging. De wedstrijd won ze met een monsterscore van 7-1. In de finale moest ze weer tegen het meisje waarvan zij verloren had. Lyna was er op gebrand om “revanche” te nemen. Lyna begon zeer aanvallend en zette vanaf de eerste seconden de druk. De finale won ze ook overtuigend meteen score van 6-0. Lyna heeft karakter getoond en haar inzet werd met goud beloond.

Samy deed voor de derde keer mee aan dat toernooi. Tijdens dat Toernooi werd Samy door onze vriend Sammy Schippers bijgestaan.
Samy voerde de opdrachten keurig en tot de puntjes uit. De eerste 5 poulewedstrijden won hij erg overtuigend en met een overtuigende scores. Samy kon verschillende technieken toepassen en dat was ook een genot om naar te kijken. Samy begon de kwartfinale met dezelfde scherpte en won weer overtuigend.
In de halve finale begon Samy minder scherp en was de focus even weg. Samy liep tegen een achterstand van 1-0 en dat is tot het eind gebleven. Helaas verloor hij met 1 punt verschil. Samy won brons.
De teleurstelling was bij Samy enorm maar wij als begeleiders kunnen alleen terug kijken op een geslaagd toernooi voor zowel Lyna als voor Samy.

 

De kleintjes hebben Choku waardig vertegenwoordigd.
Wij willen met name Sammy en Richard Schippers bedanken voor hun steun maar ook de karatevrienden van sambonsports en andere Nederlandse karatescholen bedanken voor de aanmoediging en de emotionele steun.

Wij hebben als ouders genoten van onze kleintjes en wij hebben ook gevoeld hoe karate verschillende mensen van verschillende sportscholen bij elkaar kan brengen.

Ahmed Achghouyab

WKF Youth League 2018

In 2018 start de WKF Youth League, een competitie voor karateka’s van 12 t/m 17.

Het is een competitie gelijk aan de WKF competitie waar de ranking je positie bepaald. Om een betere doorstroom te creeren is er dus nu de Youth Leage –> Series A –> Premier League.

De volgende Youth Games staan op de kalender:

 • Karate 1 – Youth League Sofia 2018, May 25-27
 • Karate 1 – Youth League Umag 2018, July 6-8
 • Karate 1 – Youth League Cancun-Quintana Roo 2018, October 26-28
 • Karate 1 – Youth League Caorle-Venice, December 14-16
 • Meer over de WKF Youth League vind je via onderstaande link.

  WKF Youth League

  Meetmomenten U16/U18 en U21 bekend gemaakt

  Gisteren, 21-12-2017, zijn de meetmomenten voor de U16/U18 en U21 bekend gemaakt. Wat hierin opvalt is dat er dit jaar is gekozen voor een aantal andere meetmomenten dan de vorige jaren.

  Zo staan er voor de U16/U18 de Open Jeunes D’Orleans (Frankrijk), de WKF youth Cup (Bulgarije) en voor de U21 de Czech Open (Tsjechië) en Croatia Open (Kroatië) op de kalender.

  Het zal een zwaar jaar worden om op alle verschillende meetmomenten te zorgen voor de begeleiding en zullen samen met alle betrokkenen goed kijken hoe we van 2018 een succesvol jaar gaan maken.

  Alle meetmomenten zijn hier te vinden: KBN Meetmomenten

  WKF Kalender 2018 definitief + Meetmomenten Senioren

  De WKF heeft de kalender voor 2018 definitief gemaakt.

  Hiermee weten we wanneer de data zijn voor de meetmomenten Senioren op basis van het overzicht van meetmomenten zoals onlangs gepubliceerd door de KBN.

  Europese kampioenschappen 2018

  Salzburg Open 2017 [Verlopen]
  German Open 2017 [Verlopen]
  NK senioren 201821-01-2018
  Open de Paris 2018 – 26 t/m 28-01-2018
  Guadalaradja Serie A 2018 – 10 t/m 11-02-2018
  Salzburg Open 2018 – 02 t/m 04-03-2018
  Open Dutch 2018 – 16 t/m 18-03-2018

  Wereld kampioenschappen 2018

  NK senioren 201821-01-2018
  Open de Paris 2018 – 26 t/m 28-01-2018
  Guadalaradja Serie A 2018 – 10 t/m 11-02-2018
  Salzburg Open 2018 – 02 t/m 04-03-2018
  Open Dutch 2018 – 16 t/m 18-03-2018
  Istanbul Open 2018 – 08 t/m 10-06-2018
  Tokyo Open 2018 – 12 t/m 14-10-2018

  Voor de U16/U18/U21 zijn de meetmomenten nog niet gepubliceerd. Zodra we die weten zullen we iedereen informeren.

  Let op! Nieuwe WKF regels in 2018

  In 2018 zijn er aanpassingen aan de WKF regels. Het is voor iedereen, sporter, coach en ouder, belangrijk dat jullie de regels kennen om zo verwarring of teleurstelling te voorkomen.

  De regels zijn hier te downloaden: WKF Regels 2018

  Als je enkel de wijzigingen van de wedstrijdregels t.o.v. de vorige versie wilt lezen dan kan je die hier downloaden: Wijziging wedstrijdregels

  Mocht je meer willen weten of de regels betreffende de WKF Ranking dan zijn die hier: WKF Ranking Regels

  LET OP! Deze informatie kan wijzigen en wij, CHOKU, zijn niet verantwoordelijk voor de regels of de juiste interpretatie hiervan. Als je zelf zeker wilt weten of je naar de laatste, juiste, versie kijkt dan kan je altijd het beste naar de WKF Site zelf gaan. Deze vind je hier: WKF Site met haar Regels

  CHOKU Dames 3e tijdens Battle of the Teams

  Gisteren waren de Battle of the Teams. The Battle is altijd een feest om naar toe te mogen omdat het allereerst gewoon een super leuk toernooi is, maar dit is ook het enigste toernooi in Nederland waar op internationaal niveau teams tegenover elkaar staan.

  CHOKU was met 3 teams richting Rotterdam vertrokken om voor de prijzen te knokken!

  Bij het Mix team U21 lukte het Jaydin, Jan Bruist en Kenneth Gabriëls niet om in de prijzen te vallen … Helaas raakte Jaydin hier dusdanig geblesseerd dat ze later op de dag niet meer mee kon doen met de Dames 18+.

  Bij de U14 dames waren het Chiara, Lamis, Simla en Jordana die voor het podium gingen. Zij verloren van het KBN U14 team maar mochten wel herkansen. Helaas lukte het net niet maar lieten ze allen zien wel op de goede weg te zijn wat betreft hun groei en ontwikkeling. Deze dames komen er aan 🙂

  Bij de 18+ dames waren het Hanina, Kyra en Kimberly Oosterveen (en Jaydin geblesseerd) die de eer van CHOKU moesten redden … En dat deden ze 🙂

  De eerste partij was tegen Unity’99 en met een 6-6 gelijke stand maar 2-1 in partijen mochten we door naar de halve finale. Daar was het helaas CIKA die ons in de weg stonden en moesten we een verlies incasseren. In de herkansing stonden we tegenover Van Galen Sports. In een mooi gevecht waar beide clubs het maximale er uit moesten halen konden we aan het eind een klein feestje vieren … 3e!

  Dit jaar hadden we veel van onze sporters ook meedraaien in andere teams … Maar volgend jaar zullen we er vooral weer staan als CHOKU met een groot aantal teams waar we vandaag al weer mee beginnen om voor te bereiden!

  CHOKU heeft er weer 3 Nederlands Kampioenen bij!

  Dit weekeinde heeft CHOKU weer laten zien bij de top van het Nederlandse Karate te horen. Met maar liefst 3 gouden, 2 zilveren en 4 bronzen medailles sloot CHOKU de Nederlandse Kampioenschappen Karate uitermate succesvol af.

  GOUD:

  Roos Kölker – Meisjes 14/15 jaar, +54KG

  Hatice Ergun – Meisjes 16/17 jaar, +59KG

  Jaydin van der Eerden – Dames U21 jaar, -55KG

  ZILVER:

  Lina Skefatie – Meisjes 8/9 jaar, +33KG

  Lee-Fy Landveld – Jongens 8/9 jaar, -28KG

  BRONS:

  Samy Achghouyab – Jongens 10/11 jaar, -39KG

  Dani van Ijzendoorn – Jongens 14/15 jaar, +70KG

  Lorenzo Carfora – Jongens 16/17 jaar, -61KG

  Kyra Wapperom – Meisjes 16/17 jaar, -59KG

   

  Er werd tijdens dit evenement een uitzonderlijke prestatie geleverd door Jaydin van der Eerden die voor de 9e keer op rij (ongeslagen sinds 2009) KBN Nederlands Kampioen werd! Voor Roos Kölker was het al weer haar 3e KBN Nationale titel.

   

  Podiumfoto’s volgen…..

  CHOKU presteert super tijdens Open Nederlandse Jeugd Kampioenschappen

  In het weekeinde van 18 en 19 november was, na jaren afwezigheid, het tijd voor de Open Nederlandse Jeugd Kampioenschappen.
  Dit toernooi wat volgens ons voor het laatst ergens in 2008 of 2009 is gehouden is eindelijk weer terug op de kalender!

  Voor CHOKU was het een mooi moment om te kijken hoe we er voor staan in voorbereiding naar de Nederlandse Kampioenschappen die een week later gehouden worden.

  Nou … we staan er prima voor!!

  Goud was er voor Denzel, Kyra, Lorenzo en Roos!
  Zilver was er voor Dani en Samy
  Brons was er voor Delenn, Jorana, Lee-Fy en Lina

  Met deze prestatie stonden we in de uiteindelijke ranking op Nr. 2 … ! Top Top Top

  Foto’s Desiree Mertens (DMD Foto : https://www.facebook.com/DMDfoto-172577346224513/)

   

  1 2