CHOKU 2x Goud, 1x Zilver en 2x Brons bij ElHatri 2017

Met een klein delegatie van 6 karateka’s zijn we dit weekend afgereisd naar Eindhoven voor de 23ste el Hatri Tournament.
Het toernooi wordt voornamelijk druk bezocht door onze zuidenburen en een hoop internationale deelnemers.. Onze karatekas wisten dat het geen makkelijke opgave is om daar een prijs te pakken.

Aya en Riham moesten als eerste beginnen. Beide dames verloren met minimale puntenverschil hun eerste wedstrijd. In de herkansingen misten zij de scherpte om toch een prijs te pakken. Helaas geen prijs voor beide dames.

Samy moest de nasmaak van de verloren finale van NK Wado van vorig week weg poetsen en stelde als doel het podium te halen. Samy begon super scherp en liet zien dat hij mentaal maar ook fysiek sterker was. Samy won de eerste 3 wedstrijden overtuigend. In de finale moest hij tegen een Belgische tegenstander vechten. Beide vechters hebben de ouders en de toeschouwers  getrakteerd op een mooie karatevoorstelling. De Belg was gretig maar Samy was wat scherper en won met een verschil van 1 punt de finale. Samy won goud!!

In de categorie senioren 59+ deden 2 “Chokisten” aan mee. Ramy verloor zijn eerste wedstrijd en kreeg  geen herkansing. Helaas geen prijs. Leroy was super scherp. Leroy zat de tegenstander de hele wedstrijd onder druk en won overtuigend zijn eerste wedstrijd. Zij tweede wedstrijd won hij zakelijk. In de finale kwam Leroy terug van een achterstand en liet zien voor goud te zijn gekomen en dat is het hem ook gelukt.  Leroy won goud.!!

Denzel wist in zijn eerste partij niet zijn draai te vinden en verloor helaas zijn eerste wedstrijd. Gelukkig kreeg Denzel 2 herkansingen waarin hij kon laten zien dat hij, als hij zijn scherpte weet te vinden, iedereen aan kan….

Als toetje  van de dag moesten de heren Leroy en Ramy opnieuw aan de bak voor de open klasse. Ramy verloor zijn eerste wedstrijd maar wist 2 partijen te winnen tijdens de herkansingen. Ramy won brons!

Leroy won overtuigend zijn eerste 2 wedstrijden en moest de finale  weer vechten tegen de tegenstander van een uur geleden (senioren). Beide heren waren aan elkaar gewaagd. Helaas was zijn tegenstander deze partij iets scherper en won met een punt verschil de finale. Leroy Won Zilver!

Beide heren   kunnen tevreden terug kijken op hun optreden in Eindhoven. Na een wedstrijdstop van een paar jaar en op deze manier terug komen is een mooie prestatie.

Onze karateka’s hebben de ouders getrakteerd op een leuke dag.
Coaches en meegereisde ouders bedankt