Lyna Goud, Samy Brons bij 6e Rhein Shiai!

Wij zijn dit weekend met een kleine delegatie van 2 karatekas afgereisd naar Mayen voor de 6de Rhein Shiai toernooi.
Omdat het een Round Robin toernooi is, stond vast dat de deelnemers meerdere partijen gingen draaien.
De opdracht voor onze karateka’s was hierop afgestemd namelijk, het opdoen van ervaring ..

Voor Lyna was dit toernooi haar eerste buitenlandse ervaring.
Lyna kreeg als opdracht zoveel mogelijk de verschillende technieken toe te passen.
In de eerste ronde moest Lyna 5 partijen draaien. De eerste 2 partijen was ze super scherp en won ze beide partijen vroegtijdig met een scoreverschil van 8 punten. De tegenstander in de derde partij was ietsje scherper en won de wedstrijd met 1 punt verschil. Lyna herpakte zich in de resterende 2 wedstrijden en won deze ook overtuigend.
Lyna eindigde als tweede in haar poule. In de halve finale liet Lyna duidelijk zien dat ze alleen voor de winst naar Duitsland ging. De wedstrijd won ze met een monsterscore van 7-1. In de finale moest ze weer tegen het meisje waarvan zij verloren had. Lyna was er op gebrand om “revanche” te nemen. Lyna begon zeer aanvallend en zette vanaf de eerste seconden de druk. De finale won ze ook overtuigend meteen score van 6-0. Lyna heeft karakter getoond en haar inzet werd met goud beloond.

Samy deed voor de derde keer mee aan dat toernooi. Tijdens dat Toernooi werd Samy door onze vriend Sammy Schippers bijgestaan.
Samy voerde de opdrachten keurig en tot de puntjes uit. De eerste 5 poulewedstrijden won hij erg overtuigend en met een overtuigende scores. Samy kon verschillende technieken toepassen en dat was ook een genot om naar te kijken. Samy begon de kwartfinale met dezelfde scherpte en won weer overtuigend.
In de halve finale begon Samy minder scherp en was de focus even weg. Samy liep tegen een achterstand van 1-0 en dat is tot het eind gebleven. Helaas verloor hij met 1 punt verschil. Samy won brons.
De teleurstelling was bij Samy enorm maar wij als begeleiders kunnen alleen terug kijken op een geslaagd toernooi voor zowel Lyna als voor Samy.

 

De kleintjes hebben Choku waardig vertegenwoordigd.
Wij willen met name Sammy en Richard Schippers bedanken voor hun steun maar ook de karatevrienden van sambonsports en andere Nederlandse karatescholen bedanken voor de aanmoediging en de emotionele steun.

Wij hebben als ouders genoten van onze kleintjes en wij hebben ook gevoeld hoe karate verschillende mensen van verschillende sportscholen bij elkaar kan brengen.

Ahmed Achghouyab