Wedstrijden

Karate:
Choku selecteert elk jaar een aantal Nationale- en Internationale wedstrijden. Deze wedstrijden zijn in te delen in de volgende categorieën:

 • Niveau 1: voor de beginnende karateka. Wedstrijden waar vooral de ontwikkeling van de karateka voorop staat.
 • Niveau 2: voor de wat meer ervaren karateka. Wedstrijden waar naast de ontwikkeling van de karateka in algemene zin, er ook wordt gekeken naar hoe de karateka naar wedstrijden toe traint.
 • Niveau 3: voor de ervaren wedstrijd karateka. Wedstrijden waar het resultaat een belangrijke factor is voor het succes van de deelname. Een belangrijke factor en dus niet de belangrijkste factor! De belangrijkste factor is hoe de karateka zich technisch en fysiek ontwikkeld, hoe de training naar de wedstrijd verloopt EN hoe de karateka zich tactisch en strategisch ontwikkeld.
 • Niveau 4: voor de topsporter. Wedstrijden die aansluiten bij het selectiebeleid van de KBN. Hier ligt de focus op ontwikkeling EN prestatie.
 • Op basis van het niveau van de karateka zal Choku de karateka’s inschrijven voor de wedstrijden. Indien het niet mogelijk is om deel te nemen aan de wedstrijd dan dient de karateka dit tijdig (voor sluiting van de deadline, zie Wedstrijdoverzicht) door te geven. Tevens dient de karateka zelf te controleren of de gewichtscategorie klopt! Indien de gewichtscategorie niet klopt dan dient de karateka dit tijdig (voor sluiting van de deadline, zie Wedstrijdoverzicht) door te geven.

  Let op!: indien er niet tijdig een eventuele wijziging of annulering van deelname is doorgegeven aan het WOC (info@choku.nl) dan worden de gemaakte kosten voor de inschrijving en indien van toepassing reis en verblijfkosten aan de deelnemer doorberekend!

  Boksen:
  Het selectiebeleid voor deelname aan bokswedstrijden is in overleg met de bokstrainer.